Унікальні напрацювання в інклюзивній освіті Тернопільщини представлено на науково-практичному семінарі

Унікальні напрацювання в інклюзивній освіті Тернопільщини представлено на науково-практичному семінарі

05.11.15 12:03 0 558
Науково-практичний семінар для консультантів ПМПК, педагогів спеціальних та інклюзивних навчальних закладів для сліпих і слабозорих дітей, батьків незрячих та слабозорих дітей, громадських організацій, що опікуються проблемами інвалідів по зору відбувся 2 листопада 2015 року.

Семінар проведено в рамках міжнародного проекту, який покликаний створити Першу українську DAISIY- бібліотеку для користувачів з глибокими ураженнями органів зору. Проект реалізовується Львівським обласним осередком ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» за підтримки «Svefi Academy» (Швеція), Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, парламентського Комітету з питань науки і освіти, Національного університету «Львівська політехніка».

Метою міжнародного проекту є презентація інноваційних технологій, спрямованих на адаптацію літератури для незрячих учнів і студентів, що дозволить компенсувати брак рельєфно-крапкових книг для інвалідів зору, забезпечить їх доступ до друкованої інформації шляхом використання альтернативного формату.

Науково-практичний семінар адресовано бібліотекарям системи культури та освіти, викладачам вищих навчальних закладів, спеціальних шкіл-інтернатів для сліпих і слабозорих дітей, педагогам, які працюють в інклюзивному освітньому просторі, вихователям дошкільних навчальних закладів, консультантам психолого-медико-педагогічих консультацій, організаціям, що опікуються проблемами інвалідів по зору.

Під час семінару слухачам представлено унікальні напрацювання в ділянці інклюзивної освіти, виготовлення мультиплікаційних і художніх фільмів для сліпих глядачів, технічні засоби, моделі творчої інтеграції, проведені тифлотренінги і майстер-класи, а також передане спеціальне програмне забезпечення. Проводили семінар фахівці «Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами» Національного університету «Львівська потілехніка», а також викладачі академії «Svefi» (Швеція).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ