На Тернопіллі у відпустку із зони АТО військовослужбовець приїхав з арсеналом вибухівки та боєприпасів

На Тернопіллі у відпустку із зони АТО військовослужбовець приїхав з арсеналом вибухівки та боєприпасів

05.11.15 12:35 0 510
На залізничному вокзалі правоохоронці затримали військовослужбовця з арсеналом вибухонебезпечних предметів, речовин та набоїв.

Вісім гранат, півтори сотні різнокаліберних набоїв та кілограм артилерійського пороху привіз із собою із зони АТО військовослужбовець. На залізничному вокзалі у Тернополі «колекціонера» зупинили міліціонери. Усі військові «сувеніри» були вилучені та направлені на експертизу.

За словами експертів-вибухотехніків, вилучені гранати виявилися бойовими – п'ять РГД-5 та три Ф1. Під час вибуху зона ураження становить 50-100 метрів. Також судово-хімічна експертиза засвідчила, що кілограмовий пакунок порошкоподібної речовини не що інше, як вибуховий артилерійський порох.

Повідомлення за даним фактом внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною першою статті 263 ККУ - носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Карається таке діяння позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині ...
Наступна новина: ДТП на Волині: легковик ...

КОМЕНТАРІ