Валерій Коровій взяв участь у зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Норвегії в Україні Йоном Елведалом Фредріксеном (+фото)

Валерій Коровій взяв участь у зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Норвегії в Україні Йоном Елведалом Фредріксеном (+фото)

06.11.15 16:25 0 741
5 листопада, у м. Вінниці з робочою поїздкою перебуває Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Норвегії в Україні Йон Елведал Фредріксен.

В зустрічі, яка відбулась у приміщенні Вінницької міської ради, взяли участь в. о. міського голови Сергій Моргунов, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, ректор Дон НУ Роман Гринюк, Президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов та директор Міжнародного благодійного фонду «ЄврАзія» Олексій Іващенко.

«Це наша цільова поїздка в Донецький Національний Університет – зауважив Йон Елведал Фредріксен,- основні питання, які ми обговорювали в ДонНУ - це надання допомоги для розвитку університету, який облаштовується на новій території в м. Вінниці, вирішення питання виділенням земельної ділянки для розбудови сучасного академмістечка за рахунок норвезької сторони та готовності до цього місцевої влади».

Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Норвегії в Україні повідомив, що вже мав зустріч з викладачами та студентами ДонНУ та учасниками норвезько-українського проекту з перепідготовки і соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей в Україні.

«Наша мета - в такий непростий для України час військового конфлікту на Сході країни, підтримати вашу державу, допомогти стабілізувати ситуацію»,- наголосив дипломат.

Він також анонсував Українсько-Норвезький бізнес-форум за участю міністрів економіки та сільського господарства України, який відбудеться в Осло на наступному тижні та матиме на меті сприяння експортно-імпортним зв'язкам наших двох держав.

У свою чергу, Сергій Моргунов та Валерій Коровій, як представники виконавчої влади Вінниччини, висловили принципову готовність до співпраці з норвезькою стороною, проте зупинились і на проблемах, які можуть виникати. Зокрема, проблемною є можливість вишукати земельну ділянку для академічного містечка ДонНУ в межах міста Вінниці або в безпосередній близькості до нього.

«Тут потрібно розробити «дорожню карту» наших дій, спільних із керівництвом Дон НУ, виходячи з тої бази,яку вони хочуть бачити»,- зауважив Сергій Моргунов.

Щодо можливого економічного співробітництва із підприємствами Вінниччини, Валерій Коровій назвав компанію «ВіОйл»- найбільшого в Україні виробника соняшникової олії, ТО«³нтар» - виробника рибних консервів, тощо.

Учасники зустрічі також заслухали інформацію Президента Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимира Рубцова щодо реалізації на базі ДонНУ та Вінницького національного технічного університету норвезько-українського проекту з перепідготовки і соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей в Україні.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ