На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками місії ОБСЄ (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками місії ОБСЄ (+фото)

06.11.15 14:21 0 681
5 листопада, відбулася офіційна зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з довгостроковими спостерігачами місії ОБСЄ/БДІПЛ (Організації з безпеки та співробітництва в Європі/Бюро з демократичних інститутів і прав людини), які прибули на Вінниччину з метою спостереження за підготовкою та проведенням другого туру виборів Вінницького міського голови.

Керівник області інформував міжнародних експертів про попередні результати виборів до місцевих рад регіону та позитиви й негативи нової законодавчої бази, яка регулює виборчий процес.

«Ми провели перший тур виборів, і, за висновками ваших колег – попередньої групи довгострокових спостерігачів, можемо говорити, що в цілому виборчий процес у місті Вінниці і Вінницькій області пройшов відповідно до міжнародних стандартів», - відзначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Аналізуючи переваги та негативи новацій у сфері виборчого законодавства, очільник регіону зауважив, що така система різко зменшила можливості для так званої політичної корупції. Та водночас новий механізм створив передумови, коли в місцеві ради проходять кандидати, які на своєму окрузі отримали втричі менше голосів, аніж ті, хто на цій території переміг. Адже за нової системи виборів високий результат кандидата не відіграє жодного значення, якщо партія не має успіху в цілому.

Однією ж з причин низької явки виборців керівник Вінниччини назвав орієнтацію політичних сил на питання загальнодержавного характеру. «Під час передвиборчої кампанії політичні партії використовували загальноукраїнські тези: про тарифи, армію. Вони не говорили про проблеми розвитку конкретної території. Але ж вибори - місцеві», - зауважив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації також відзначив, що у Вінниці вперше відбуватиметься другий тур виборів міського голови, та висловив переконання, що цей процес пройде максимально прозоро й відповідно до європейських стандартів.

Довгостроковий спостерігач місії ОБСЄ/БДІПЛ Даан Евертс, у свою чергу, підкреслив, що для європейських країн ці вибори, як власне і сама Україна, дуже цікаві, оскільки багато зусиль було докладено для того, аби направити сюди спостерігачів. «Ці вибори очікуються як шлях вперед в процесі демократизації», - наголосив Даан Евертс.

У ході зустрічі керівник області відповів на запитання, які цікавили міжнародних експертів, та висловив сподівання зустрітися в такому ж форматі по завершенню виборчого процесу - для підбиття підсумків.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські оперативники ...
Наступна новина: Кератиновое выравнивание ...

КОМЕНТАРІ