У Вінниці на Всеукраїнській науково-практичній конференції обговорюють перспективи роботи закладів культури в умовах децентралізації (+фото)

У Вінниці на Всеукраїнській науково-практичній конференції обговорюють перспективи роботи закладів культури в умовах децентралізації (+фото)

06.11.15 13:03 0 538
У Вінниці розпочалася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Обласні центри народної творчості та культурно-освітньої роботи як інституції народної культури у процесі децентралізації державного управління».

Організаторами цьогорічного заходу є Вінницький обласний центр народної творчості за підтримки Міністерства культури України та обласної державної адміністрації .

Протягом трьох днів фахівці галузі із всієї України за виключенням 4 областей: Донецької, Житомирської, Івано-Франківської та Чернігівської під головуванням представників з Міністерства культури України обговорюватимуть актуальні питання розвитку сфери культурно-дозвільної діяльності, проблем нормативно-правової бази, удосконалення роботи обласних центрів народної творчості та закладів клубного типу. Підніматимуть питання співпраці територіальних громад із закладами культури в контексті викликів сьогодення, а також охорони нематеріальної культурної спадщини за Конвенцією ЮНЕСКО.

Завітав на відкриття та проведення пленарного засідання науково-практичної конференції, яке відбулося в приміщенні обласного краєзнавчого музею заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, аби привітати учасників зібрання. За його словами, на Вінниччині галузь культури є пріоритетним напрямком розвитку області. В підтвердження своїх слів посадовець додав, що цього річ, незважаючи на складну економічну ситуацію, на галузь культури було виділено понад 247 мільйонів гривень.

«На Вінниччині досить розгалужена галузь культури і це викликає певні проблеми у фінансуванні. Але для обласної державної адміністрації культура є пріоритетом, і в цьому році ми змогли винайти більш ніж 247 мільйонів гривень на утримання галузі. Зокрема, 16,5 мільйонів гривень - це капітальні видатки, тобто це бюджет розвитку, це погляд у майбутнє та певна перспектива для розвитку закладів культури» - наголосив Ігор Івасюк.

Водночас заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зауважив, що тематика розпочатого у Вінниці семінару , в умовах реформи децентралізації, надзвичайно актуальна.

«За 10 місяців на Вінниччині бюджети області виконані без винятку у всіх територіальних громадах, а в деяких, що складає більше ніж 15%, виконані річні плани по бюджетах. Це говорить про те, що та бюджетна децентралізація, яка вже розпочалася, дає можливість акумулювати додатковий ресурс для підтримки усіх проектів, які є в територіальних громадах. Звісно, грошей завжди не вистачає. Але від того, яку позицію займуть керівники закладів культури, представники органів управління культури, залежить наскільки ці кошти використовуватимуться ефективно. Якщо вдасться направити фінанси на підтримку закладів культури в кожному із населених пунктів, то буде величезний успіх. Зробити це зараз неважко, враховуючи, що у нас обрані нові ради, нові міські, сільські і селищні голови. Те, як це буде представлено саме вами, працівниками культури, перед представниками територіальної громади, буде залежатиме успіх і всієї галузі культури вцілому» - підкреслив Ігор Івасюк.















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ