На Хмельниччині рятувальники перевірили готовність підвальних та горищних приміщень до зимового пожежонебезпечного періоду

На Хмельниччині рятувальники перевірили готовність підвальних та горищних приміщень до зимового пожежонебезпечного періоду

10.11.15 16:18 0 603
Щороку з настанням холодів рятувальники фіксують збільшення кількості пожеж у підвалах багатоповерхових житлових будинків. Аби таких пожеж було якомога менше, 9 листопада хмельницькі рятувальники провели рейд щодо перевірки протипожежного стану підвалів. Працівники ДСНС, представники ЖЕКу спільно з засобами масової інформації оглянули підвали будинків одного з мікрорайонів обласного центру і, загалом, картина всюди однакова – неналежний протипожежний стан та сильна захаращеність різноманітними речами й предметами.

Під час рейду працівники ДСНС спілкувалися з мешканцями будинків, пояснювали їм важливість дотримання правил пожежної безпеки та радили дбати про те, аби підвали й горища були надійно зачинені і не захаращені непотребом, для загорання якого вистачить і однієї іскри. Окремі бесіди були проведені й з особами без постійного місця проживання. Адже не таємниця, що саме підвали та горища в осінньо-зимовий період стають місцем проживання безпритульних, які, як свідчить статистика, найменше дбають про безпеку. Часто саме їх бажання зігрітися чи просто покурити і стає причиною пожеж, від яких страждають мешканці всього будинку.

Такі рейди проводитимуться систематично, адже вони є дієвим чинником профілактики пожеж у підвальних та горищних приміщеннях.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 9 по 16 листопада у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ