Напередодні Дня сиріт закарпатські ювенальні прокурори обговорили питання захисту прав дітей в умовах законодавчих змін та відвідали діток у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті         

Напередодні Дня сиріт закарпатські ювенальні прокурори обговорили питання захисту прав дітей в умовах законодавчих змін та відвідали діток у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті     

10.11.15 15:06 0 656
6 листопада 2015 року на базі Хустської міжрайонної прокуратури відбувся навчально-методичний семінар на тему „Діяльність прокурора з питань захисту прав і свобод дітей в умовах законодавчих змін».

Семінар пройшов за участю представника управління ювенальної юстиції ГПУ, прокурорів районного рівня, їх заступників та ювенальних прокурорів.

Відкриваючи семінар заступник прокурора області Павло Русняк зазначив, що у державі продовжуються процеси впровадження в життя ювенальної юстиції.

У зв’язку з цим, охорона дитинства має стати першочерговим завданням у діяльності кожного з прокурорів щодо забезпечення дотримання конституційних прав дітей, в тому числі в кримінальному провадженні, захисту інтересів держави в даній сфері.

Особливої уваги потребують діти пільгової категорії, права яких порушуються через байдужість або бездіяльність відповідних органів.

В рамках заходу були обговорені питання щодо організації роботи органів прокуратури з питань захисту прав і свобод дітей.

Крім того, всі ювенальні прокурори прокуратур районної ланки разом з відділом ювенальної юстиції прокуратури Закарпатської області напередодні Всеукраїнського «Дня молитви за сиріт» відвідали Вільшанський дитячий будинок-інтернат подарувавши його мешканцям солодощі та фрукти.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині загорівся ...
Наступна новина: З 9 по 16 листопада у ...

КОМЕНТАРІ