Бюджет Чернівців поповнили більше 100 тисяч «туристичних» гривень

Бюджет Чернівців поповнили більше 100 тисяч «туристичних» гривень

10.11.15 12:05 0 548
«Упродовж десяти місяців цього року до місцевої скарбниці Чернівців надійшло 108,6 тис. грн. туристичного збору, що на 13,9 тис. грн. більше, ніж минулого року»,- повідомила в.о. начальника відділу місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів ДПІ у м. Чернівцях Жанна Глівінська.

Посадовець зазначила, що на у Чернівцях обліковується 36 платників туристичного збору (із них 11 – юридичних осіб та 25 приватних підприємців), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням.

Відповідно до Податкового кодексу України платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов'язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Ставка збору складає 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що з 18 серпня 2015 року набрав чинності Наказ Міністерства фінансів України від 09.07.2015 № 636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору», яким затверджено нові форми податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору.

Вперше за новою формою платникам необхідно відзвітувати за IV квартал 2015 року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: Бюджет Чернівців отримав ...

КОМЕНТАРІ