На Вінниччині відбувся літературно-мистецький вечір до Дня української писемності та мови (+фото)

На Вінниччині відбувся літературно-мистецький вечір до Дня української писемності та мови (+фото)

10.11.15 14:01 0 606
9 листопада, у читальній залі ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва відбувся літературно-мистецький вечір «Квітни, мово, зірницями слова!», присвячений Дню української писемності та мови.

Нагадаємо, що 6 листопада 1997 року було видано Указ Президента України № 1241/97 «Про відзначення Дня української писемності та мови». За ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації суспільства цим актом встановлено в Україні День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця.

Українська мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші предки. Мова – живий організм, який розвивається за своїми законами. Це – нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об'єднує минуле й прийдешнє. Це – спадкоємність не лише в межах роду, а й народу.

Пізнання світу через національне слово надзвичайно важливе. Рідну мову слід оберігати, як своє майбутнє, пам'ятаючи про першозначення її, як безсмертя українського духу, її рятівну, очищаючу, цілющу, відроджуючу силу. Античні мудреці казали: «Говори – і я тебе побачу». Якими побачить українців світ – залежить від самих українців. Тож нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!

Традиційно День української писемності та мови відзначається і в обласній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва. До цьогорічного свята фахівці книгозбірні підготували книжкові виставки та перегляди літератури.

Так, учасники заходу мали змогу переглянути книжкові виставки, газетні та журнальні публікації: «Минуще все, лиш слово не мине…» та «України пера золоті»,«Процвітай же, мово калинова, і тобі не в'янути в віках» і «Українська література. Творці і твори».

Окрім того, присутні заслухали виступи письменників, літературознавців, а також насолодитися декламуванням віршів та звучанням українських народних пісень.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Еко – внесок  ...
Наступна новина: Чернівці: На спрощенцях ...

КОМЕНТАРІ