Читачі-діти Хмельниччини – переможці Всеукраїнського сімейного конкурсу “Книга пам’яті мого роду”

Читачі-діти Хмельниччини – переможці Всеукраїнського сімейного конкурсу “Книга пам’яті мого роду”

11.11.15 12:21 0 549
З метою формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості, виховання шанобливого ставлення до пам'яті про Перемогу і ветеранів Другої світової війни, збереження та усвідомлення знань про історію свого роду, своїх предків в цьому році проходив Всеукраїнський сімейний конкурс “Книга пам'яті мого роду”.

Організаторами заходу стали: Національна бібліотека України для дітей, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей під патронатом Міністерства культури України за підтримки Державної служби України у справах ветеранів та учасників АТО, Української спілки ветеранів Афганістану, Національного видавництва дитячої літератури “Веселка”.

На Хмельниччині в першому турі конкурсу взяли участь читачі-діти від 6 до 16 років 40 спеціалізованих бібліотек для дітей області. Діти підготували книги пам'яті свого роду, в яких представили історії про представників родин, які брали участь у Другій світовій війні – на фронті, в тилу, в партизанських загонах, в підпіллі. Матеріали книг вони доповнили копіями листів з фронту, статей з газет, посвідчень до нагород, військових квитків, фотографіями та малюнками.

У Всеукраїнському конкурсі взяло участь 1077 дітей з 19 областей України. На розгляд Головного журі до Національної бібліотеки України для дітей було надіслано 185 робіт, з них 10 робіт переможців нашого обласного туру: 6 – у номінації “Сімейна книга пам'яті”, 4 – у номінації “Відео-книга”.

За підсумками журі Всеукраїнського сімейного конкурсу “Книга пам'яті мого роду” визначені 24 переможці, серед яких:

Богач Олег, читач Кам'янець-Подільської міської бібліотеки-філії для дітей №6 у номінації “Відео-книга” (вікова категорія 6-11 років).

Пуча Максим і Даніїл, читачі Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка в окремій номінації “За збереження і впорядкування родинного архіву”.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Луцьку тривають ремонтні ...

КОМЕНТАРІ