Хмельницька область: семінар на Деражнянщині

Хмельницька область: семінар на Деражнянщині

11.11.15 13:18 0 534
«Актуальні питання розвитку системи соціального захисту населення в умовах її реформування», саме під такою назвою, 6 листопада, відбулося завершення тематичного короткострокового семінару з начальниками управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів усієї області. А відкриття семінару та ознайомлення з програмою проведено на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, 4 листопада.

На кордоні, де починається Деражнянський район делегацію учасників семінару на чолі з заступником директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Миколою Дідиком зустрів голова райдержадміністрації Олег Веселовський та заступник голови Олег Пилипчук. Відповідно до затвердженої програми заходу учасники семінару в першу чергу відвідали сільськогосподарське товариство ім. Шевченка в с. Копачівка. Директор, Сергій Шаповалов, заслужений працівник сільського господарства, розповів про перспективи та проблеми пов'язані з трудовими ресурсами та їх соціальним захистом, про організацію виробничого процесу, планування рентабельності, впровадження новітніх технологій і підвищення ефективності праці. Оглядаючи тваринницький комплекс делегацію зацікавило комп'ютерізоване, програмне управління виробничим процесом. У цьому селянському товаристві наочно можна повчитися вмілому господарюванню, раціональній економії, ефективному розподілу одержуваного прибутку, піклуванню про працівників та їх забезпечення.

Наступним об'єктом відвідування делегації стали місцеві храми. Звідки вже направилися до закладу соціальної сфери - Деражнянського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Колектив центру на чолі з директором радо зустрічали гостей хлібом, сіллю. Провели невеличку оглядову екскурсію, а вихованці підготували зворушливі виступи та подаруночки зроблені власними руками на згадку про зустріч.

Далі начальник управління соціального захисту РДА Тетяна Кравченко, своїм колегам запропонувала переїзд до Слобідки-Шелехівської, де вони відвідали літературно-меморіальний музей Анни Ахматової, куди приїжджають туристи не лише з України, але й з-за кордону. Щороку 23 червня (в день народження поетеси) в музеї проводяться Ахматовські читання, які збирають літературознавців, письменників, поціновувачів творчості Анни Ахматової.

Після музею учасників семінару зустріли на підприємстві «КЮЗО», а згодом на території ПрАТ «Деражнянський молочний завод». Голова правління Валерій Яглінський та його заступник Ігор Яглінський із задоволенням розповіли про підприємство, яке стабільно працює та нарощує обсяги виробництва продукції. Цікавою та корисною видалася екскурсія по виробничих цехах заводу. Тут можна було побачили, як виробляється та зберігається весь асортимент продукції, що користується неабияким попитом покупців. Тільки в обласному центрі нею торгують біля 200 магазинів і оптових баз. Крім того, завод постачає продукцію школам-інтернатам, дитячим садкам, лікарням, будинкам пристарілих.

У ході розмови голова правління зазначив, що їхнє виробництво залежить від сезону. У весняно-літній період збільшується кількість молока, ринок насичується як сировиною, так і готовою продукцією. Тоді постає питання щодо її реалізації. заручниками складної ситуації, яка склалась на ринку, стають як люди, так і підприємство, в якого суттєво зменшився ринок збуту продукції, піднялися тарифи на енергоносії. Але довіра та висока оцінка споживачів надихають колектив на сумлінну й творчу працю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З початку року платники ...

КОМЕНТАРІ