В Закарпатській області правила пожежної безпеки – в кожну домівку

В Закарпатській області правила пожежної безпеки – в кожну домівку

11.11.15 12:44 0 548
Ані влітку, ані взимку в закарпатських рятувальників не припиняється профілактична робота серед населення. Щомісяця представники Держслужби з надзвичайних ситуацій організовують в області низку пожежно-профілактичних відпрацювань. Теми для кожної пори року свої – заборона спалювання сухої рослинності, правила користування опалювальними приладами тощо. Таким заходами рятувальники намагаються охопити якомога більшу кількість населених пунктів краю. Зокрема, із початку цього року на Закарпатті відбулося майже півтори сотні відпрацювань.

Рейди по житловому сектору працівники ДСНС проводять із метою запобігання виникненню пожеж і травмуванню та загибелі людей на них, покращення стану протипожежного захисту житлового фонду та навчання населення елементарним правилам пожежної безпеки.

Під час відпрацювань рятувальники здійснюють обхід приватних господарств певного населеного пункту, особливу увагу звертаючи на багатодітні та малозабезпечені родини. Людям озвучують основні правила пожежної безпеки в побуті та розповідають про порядок дій при виникнення загорання в будинку чи квартирі. Восени та взимку представники ДСНС із дозволу господарів заходять до помешкання й перевіряють правильність експлуатації пічного, газового та електроопалення. Як показує досвід, серед найпоширеніших порушень – відсутність металевого листа на горючій підлозі перед топковим отвором печі, сушіння одягу над опалювальними приладами й перевантаження мережі електричними обігрівачами. Користуючись нагодою, рятувальники вказують громадянам на виявлені недоліки й дають рекомендації щодо недопущення пожеж.

Однак самими тільки візитами до осель закарпатців профілактична робота не обмежується. Аби люди й дорогою додому чи на роботу могли повторювати правила безпечної поведінки, рятувальники розклеюють інформаційні листівки різноманітної тематики в будівлях міських, сільських і селищних рад, на дошках оголошень і в громадському транспорті. Адже поінформований – значить озброєний!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Житомирщина: керівник ...

КОМЕНТАРІ