В Чернівецькій області про допомогу постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах ведуть мову фахівці (+фото)

В Чернівецькій області про допомогу постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах ведуть мову фахівці (+фото)

11.11.15 10:34 0 615
Актуальну тему в котексті Тижня безпеки дорожнього руху обговорили учасники семінару, що відбувся у Чернівцях на базі Центру екстреної медичної допомоги.

У закладах охорони здоров’я області працює понад пів тисячі водіїв, налічується сотні одиниць санітарного транспорту, в тому числі і карети швидкої медичної допомоги, що в числі перших прибувають на місця дорожньо-транспортних пригод.

Злагоджена оперативна робота медиків з дотриманням необхідних вимог безпеки — запорука збереження життя людей, що потрапили в аварійні ситуації.

Старший інспектор УДАІ УМВС України в Чернівецькій області Ігор Пастух поінформував водіїв санітарного транспорту, інженерів з техніки безпеки лікувально-профілактичних закладів про дорожньо-транспортну ситуацію на автошляхах області. За його словами, з початку року на Буковині скоєно 235 ДТП, у яких 38 осіб загинуло, 227 травмовано. В кожному окремому випадку служби екстреної медичної допомоги виконували належні їм функції.

Представники департамену охорони здоров’я, лікарні швидкої медичної допомоги акцентували на потребі міжвідомчої взаємодії у роботі служб, наголосили на ефективності надання медичної допомоги потерпілим у ДТП на догоспітальному етапі. Зокрема, на манекенах медики продемонстрували особливості надання першої медичної допомоги за різних умов і обставин. Зверталась увага на мінімізацію часу від моменту отримання травми до надання допомоги потерпілому, оперативне транспортування травмованих, кваліфіковане застосування стандартів діагностики та лікування.

Окремо йшлось про особливості травмування дітей у дорожньо-транспортних пригодах.

На переконання учасників семінару, Тиждень безпеки дорожнього руху став слушною нагодою для узагальнення досвіду фахівців, чия робота має високогуманний зміст, спрямована на захист найбільшої цінності — людського життя.







Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ