На Вінничині прокуратура реагує на незаконні судові рішення,внаслідок яких держава не отримує обов’язкові платежі при перереєстрації транспортних засобів

На Вінничині прокуратура реагує на незаконні судові рішення,внаслідок яких держава не отримує обов’язкові платежі при перереєстрації транспортних засобів

11.11.15 15:48 0 553
Прокуратурою області продовжується кропітка робота по виявленню фактів, коли громадяни за фактичної відсутності цивільно-правового спору, через незаконні рішення судів з метою уникнення стягнення боргу виводять автотранспорт з під арешту.

Так, в апеляційному порядку прокуратурою області оскаржено рішення Немирівського районного суду, яким за фізичною особою в порушення встановленого законодавством порядку визнано право власності на автомобіль, який перебував під арештом державної виконавчої служби, у зв’язку із ніби-то його придбанням до накладення арешту, а також надано можливість у такий спосіб ухилитися від сплати до бюджету обов’язкових платежів за державну реєстрацію транспортного засобу. Рішенням апеляційного суду Вінницької області від 03.11.2015 апеляцію прокурора задоволено, незаконне судове рішення скасовано.

Подібні рішення судів негативно впливають на виконання дохідної частини бюджету та посилюють рівень правового нігілізму в суспільстві, підриваючи базові принципи правосуддя. Прокурорський моніторинг судових рішень вказаної категорії триває.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Хмельниччині «Москвич» ...

КОМЕНТАРІ