Чернівці взяли участь у зборах національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць

Чернівці взяли участь у зборах національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць

11.11.15 09:22 0 550
У Києві відбулися чергові щорічні загальні збори Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам'яток та визначних місць (ICOMOS), в яких взяли участь більше 50-ти фахівців з усієї України.

Чернівці представляли члени УНК ІКОМОС: проректор з науково-педагогічної роботи ЧНУ ім. Ю. Федьковича, доктор історичних наук, професор Тамара Марусик, доцент кафедри архітектури ЧНУ, кандидат архітектури Ірина Коротун та начальник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради Олена Пушкова.

Присутні заслухали інформацію Голови УНК ICOMOS Миколи Яковини про роботу в 2014-2015 роках, прийняте процедурне рішення щодо необхідності приведення положень Статуту УНК ІКОМОС у відповідність до норм нової редакції Статуту ICOMOS, затвердженого 18-ю Генеральною асамблеєю (Флоренція, листопад 2014р.), обговорено організаційні питання. Вивчено стан українських об'єктів, внесених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО міст Києва, Львова та Чернівців, а також пропонованих до включення (Tentative List), зокрема, м. Одеси.

Також утворено всеукраїнську робочу групу по внесенню змін до законодавства України з охорони культурної спадщини з метою відпрацювання питань збереження та утримання об'єктів ЮНЕСКО та їх буферних зон, до складу якої ввійшла доцент кафедри архітектури Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, кандидат архітектури Ірина Коротун.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Графіків ...
Наступна новина: В Житомирській області за ...

КОМЕНТАРІ