Чернігів: Пріоритети розвитку електротранспорту

Чернігів: Пріоритети розвитку електротранспорту

11.11.15 16:21 0 546
До чергової річниці початку руху тролейбусів у Чернігові міський голова Олександр Соколов відвідав комунальне підприємство "Чернігівське тролейбусне управління" та зустрівся з колективом. Керівник обласного центру Чернігівщини вручив подяки кращим працівникам підприємства.

О.Соколов підкреслив, що електротранспорт формує суспільний настрій у місті, виконує важливу соціальну функцію, враховуючи що понад 75 тис чернігівців мають пільги на проїзд. "Тролейбусне управління має розвиватися і в подальшому бути комунальним", - наголосив міський голова.

Він повідомив, що Чернігів увійшов до переліку українських міст, з якими розпочне співпрацю Європейський банк реконструкції та розвитку. Йдеться про отримання кредиту на оновлення рухомого складу, ремонт контактної мережі та доріг. Цього тижня планується перша зустріч із представниками ЄБРР. Міський голова вважає за доцільне орієнтуватися на чернігівського виробника тролейбусів, адже придбані торік 2 машини продемонстрували хороші технічні характеристики та нову якість послуг громадського транспорту.

Крім того, О.Соколов повідомив, що до кінця року завершиться будівництво тролейбусної лінії по вул. 50 років ВЛКСМ, що з'єднає мікрорайон Масани та вул. Рокоссовського. Він поставив завдання перед директором КП "ЧТУ" Олегом Коржовим продумати новий маршрут та забезпечення його рухомим складом.

"Ми ставимо завдання поступово збільшувати випуск тролейбусів на лінії у Чернігові. Розуміємо, що маршрутна мережа змінюється, пасажиропотоки орієнтуються на іншу зайнятість населення, аніж раніше, однак електротранспорт має домінувати", - наголосив міський голова Чернігова.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області що ...

КОМЕНТАРІ