Чернігів: Патріотичний зв'язок поколінь

Чернігів: Патріотичний зв'язок поколінь

11.11.15 08:18 0 534
Оновлений музей бойової слави відкрився у Чернігівському ліцеї №15. Стрічку на вході до кімнати розрізали представники кількох поколінь українців, які захищали рідну землю. Гостями ліцеїстів стали ветеран Другої світової війни, учасник параду Перемоги у 1945 році Петро Бондарев, учасники бойових дій в Афганістані – міський голова Олександр Соколов та керівник громадської організації "Громадський актив України" Петро Пекур і учасник антитерористичної операції, випускник ліцею Павло Славинський.

Власне у музеї представлена інформація про історичні події в Україні та Чернігові від періоду Другої світової війни до сучасної антитерористичної операції. Деякі матеріали, фотографії, спогади зібрані пошуковцями ліцею.

Міський голова зауважив, що на жаль, кожне покоління має свою війну. "Я хочу вірити, що у нинішнього юного покоління не буде війни. Але, у разі необхідності, вони стануть на захист своєї рідної землі", - наголосив В.Соколов.

Ліцеїсти – старшокласники провели для гостей екскурсію. П.Бондарев, якому вже виповнилося 93 роки і матеріали про якого представлено в експозиції музею ліцею, подякував за підтримку та небайдужість. Він зауважив, що серед учасників параду Перемоги у 1945 році майже 40% складали українці. "Вдячний вчителям і учням, що ніколи мене не забували. Передаю естафету молодим, щоб так боронили рідну Україну, як їхні діди і прадіди", - сказав ветеран.

На думку П.Славинського, патріотичне виховання потребує системного підходу і має тривати від дитсадку до дорослого віку. Він підкреслив, що музей ліцею №15 вже є зразковим, він демонструє, як потрібно виховувати молоде покоління. Серед випускників ліцею четверо – учасники АТО. Пам'ятна дошка випускникові Євгену Коновалову, загиблому на сході, встановлена на будівлі ліцею.

Отець Євген (Орда), освятив музей. Священик Катерининської церкви постійно підтримує воїнів на сході України і він знову відправився у зону АТО.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рятувальники ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ