Рятувальники нагадували івано-франківцям про неприпустимість залишати дітей без нагляду дорослих

Рятувальники нагадували івано-франківцям про неприпустимість залишати дітей без нагляду дорослих

11.11.15 12:52 0 573
Загальноукраїнська статистика загиблих та травмованих на пожежах дітей з початку листопада свідчить про різке зростання таких випадків по всій Україні.

9 листопада через пожежу у житловому будинку в селі Підвербці Тлумацького району чадним газом отруївся дворічний хлопчик, який на той момент перебував у хаті без нагляду дорослих.

Така ситуація викликає глибоке занепокоєння у рятувальників, тож уже 10 листопада в Івано-Франківську працівниками Управління ДСНС в області було проведено профілактичний рейд у житловому секторі. Фахівці спілкувалися із людьми, нагадували батькам про неприпустимість залишати вдома без нагляду самих дітей, роздавали громадянам застережливі листівки.

Рятувальники розповіли, що основну кількість травм - а це близько 80-ти відсотків - діти отримують саме через батьківський недогляд та недбалість. Здебільшого травми, які малеча отримує в побуті – опіки та отруєння чадним газом. Зазвичай, коли дитина росте та пізнає навколишній світ, вона має бажання випробувати багато нових та цікавих речей на собі. Саме тоді цікавість призводить до біди і діти потрапляють на лікарняні ліжка, адже з їхньою непосидючістю потребують постійного нагляду, бо інколи їм і миті вистачає, щоб завдати собі шкоди.

Відповідальність за дітей завжди несуть дорослі, адже саме вони не догледіли малюків. Кожна їхня необережність – і на один нещасний випадок більше.

Управління ДСНС в області вкотре звертається з проханням до батьків навчати своїх дітей правил безпечної поведінки в побуті та не залишати їх без нагляду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: керівник ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ