Стежити за безпекою на дорогах Тернопільщини працівникам дорожньо-патрульної служби допомагають школярі

Стежити за безпекою на дорогах Тернопільщини працівникам дорожньо-патрульної служби допомагають школярі

11.11.15 17:22 0 695
9 листопада на території Тернопільщини, як і по всій Україні, стартував Всесвітній тиждень безпеки дорожнього руху. З цієї нагоди допомагати стежити за дотриманням правил дорожнього руху вартовим доріг взялися школярі. Вони вийшли на спільне патрулювання і закликали водіїв та пішоходів до безпечної поведінки.

- Мета заходу – привернути увагу громадськості до проблем травматизму та смертності на дорогах, покращання спільними зусиллями дорожньої безпеки, - розповів заступник начальника управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олег Турлай.

Статистка смертності та травматизму на дорогах Тернопільщини сумна. Цьогоріч на автошляхах області сталося 37 автопригод, у яких загинуло 68 людей, травмована 381 особа.

Застерегти та вберегти людей від травматизму працівникам дорожньо-патрульної служби активно взялися учасники гуртка «Юні інспектори руху» з Великоглибочецької загальноосвітньої школи. Вони разом з вартовими доріг вийшли на патрулювання у селі Біла Тернопільського району. Ця ділянка дороги є проблемною у плані аварійності.

Юні інспектори руху допомагали регулювати дорожній рух, стежили за тим, аби пішоходи переходили дорогу у встановленому місці, а водії не порушували правила дорожнього руху.

За словами керівника гуртка ЮІР Ольги Носко, до таких заходів діти готуються дуже ретельно. Школярі проводять роз'яснювальну роботу серед водіїв та пішоходів, закликають їх пам'ятати та дотримуватися правила дорожнього руху, роздають пам'ятки. «Повчання» юних інспекторів руху дорослі сприймають зі всією відповідальністю.

Співробітники дорожньо-патрульної служби впевнені, що спільними зусиллями можна зменшити кількість ДТП на дорогах та запобігти травматизму.

- Якщо хоча б один з водіїв чи пішоходів задумався над своєю поведінкою на дорозі – це вже результат, - констатує Олег Турлай.

Сектор комунікацій

Головного управління

Національної поліції

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Всеукраїнський тиждень ...
Наступна новина: В Луцьку 10 листопада на ...

КОМЕНТАРІ