На Тернопіллі у селі Озерна урочисто стала до чергування новостворена місцева пожежна команда

На Тернопіллі у селі Озерна урочисто стала до чергування новостворена місцева пожежна команда

12.11.15 13:41 0 505
Вкрай рідко на Тернопільщині випадають дні, коли немає пожеж. Зазвичай, буває навпаки – у вогні горять будинки, господарські будівлі, ліси, торф, лани дозрілого урожаю, гинуть люди… Як свідчить статистика, більша половина усіх пожеж на території області, виникають у сільській місцевості. Особливої гостроти проблема захисту від вогню набуває у віддалених населених пунктах. Аби дістатися туди від найближчого пожежно-рятувального підрозділу затрачається безцінний час, відлік якого у разі біди йде не на хвилини, на секунди – адже на кону стоїть порятунок нажитого важкою працею людського майна та збереження найціннішого – людського життя. Іноді професійним вогнеборцям буває важко встигнути зупинити поширення стихії, долаючи до місця події відстань у понад 30, а то й більше кілометрів. В зв’язку з цим надзвичайно важливим є функціонування місцевих пожежних команд.

Керівництво Управління ДСНС у Тернопільській області прикладає максимум зусиль для створення у сільській місцевості протипожежних формувань. У 2015 році ці зусилля дали відмінний результат. 10 листопада в селі Озерна Зборівського району урочисто стала до чергування новостворена місцева пожежна команда – третій підрозділ місцевої пожежної охорони створений на Тернопільщині у 2015 році.

На урочисту церемонію з нагоди відкриття завітали перші особи області та району, представники органів місцевої виконавчої влади та сільської громади, а також делегація пожежно-рятувальної служби області.

Новостворений підрозділ і його працівників освятили священнослужителі та благословили, аби вогнеборці гідно виконували свій професійний обов’язок та завжди, з Божою опікою, після гасіння пожеж живими та неушкодженими поверталися до своїх домівок.

Відкриваючи Озернянську місцеву пожежну команду голова обласної державної адміністрації Степан Барна урочисто перерізав стрічку та побажав пожежникам наснаги в почесній справі порятунку людських життів та матеріальних цінностей. Він також підкреслив, що створення на Тернопільщині команд місцевої пожежної охорони є важливими внеском для забезпечення безпечного життя та побуту мешканців області.

Про важливість створення в районі даного підрозділу говорив і начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. Вітаючи працівників новоствореного пожежного формування з початком нелегкої та вкрай важливої й потрібної громаді роботи він наголосив, що створення пожежної команди значно полегшить роботу Зборівських рятувальників. «Ми не зупинятимемося на досягнутому, а будемо продовжувати роботу, спрямовану на те, щоб навіть у найвіддаленіших, селах області діяли підрозділи місцевої пожежної охорони» – відзначив очільник пожежно-рятувальної служби області.

Слід зазначити, що місцеві пожежні чергуватимуть в цілодобовому режимі і у випадку виникнення пожежі, до прибуття основних сил зможуть протистояти руйнівній стихії вогню. Сільські рятувальники забезпечені новою сучасною пожежною технікою та всім необхідним обладнанням, яке дозволить їм виконувати завдання за призначенням.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Волинська область: тривають ...

КОМЕНТАРІ