Тернопільська область: рятувальники провели рейди для попередження випадків загибелі та травмування дітей на пожежах

Тернопільська область: рятувальники провели рейди для попередження випадків загибелі та травмування дітей на пожежах

12.11.15 13:01 0 539
3 початку листопада 2015 року в Україні почастішали випадки травмування та загибелі дітей на пожежах. Залишені без нагляду дорослих, дітлахи часто потрапляють у надзвичайні ситуації. Цьому сприяють притаманні безмежна допитливість, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослих, відсутність усвідомлення наслідків власної поведінки.

З метою попередження таких випадків 11 листопада представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області завітали до дитячого садочку № 1 м. Тернополя, де провели пізнавально-профілактичний урок навчаючи малюків правил безпеки життєдіяльності. Вони надали дітям поради щодо безпечного поводження з вогнем, поведінки в різноманітних надзвичайних ситуаціях. «Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не грайтесь сірниками! Пам’ятайте, пустощі з вогнем можуть стати причиною пожежі – розповідали фахівці пожежно-рятувальної служби. – Не виходьте на кригу, міцність якої вам невідома. Не залишайте ввімкнені електричні та газові прилади без нагляду. Будьте обережними при виявлені підозрілих, або не знайомих предметів, не торкайтесь їх!».

Працівники ДСНС розглянули з дошкільнятами різні ситуації, що можуть трапитись внаслідок необережної поведінки в дитсадку та вдома, під час відпочинку на природі та в інших місцях. Діти жваво приймали участь в дискусії, демонстрували власну обізнаність, показували свої малюнки на протипожежну тематику та відповідали на запитання вогнеборців. День минув корисно та цікаво. Хочеться сподіватися, що діти добре засвоїли важливий урок. А отримані ними важливі знання, не раз стануть їм у пригоді та допоможуть уникнути лиха.

Рятувальники також закликали педагогів змалечку прививати культуру безпечної поведінки своїм вихованцям та пояснювати, як потрібно діяти у випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події. Подібні заходи відбулися по всій області. Працівники ДСНС відвідують дитсадки та школи, не оминають вони й житловий сектор, аби в котрий раз наголосили батькам про те, що не можна дітей залишати без нагляду.

У розмовах з дорослим працівники Служби порятунку нагадують їм елементарні правила безпеки: не залишати у межах досяжності малюків сірники, запальнички, гострі предмети та медикаменти, перекривати газ та обмежити доступ дітей до джерел електроенергії та пояснювати, до яких сумних наслідків може призвести необачна поведінка. Під час зустрічей з батьками та педагогами працівники пожежно-рятувальної служби наголошують не залишати дітей без нагляду, виховати у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи її на власному прикладі. Час приділений на відверту розмову про це може вберегти малюка від небезпеки. Щоб неждана мить не стала початком великої біди – рятувальники закликають давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації. Дорослі повинні пам’ятати, що життя та безпека підростаючого покоління залежить тільки від них самих!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ