Тернопільський обласний архів матиме нове приміщення

Тернопільський обласний архів матиме нове приміщення

12.11.15 11:57 0 580
Відновлені роботи з комплексної добудови нового приміщення обласного Державного архіву, розташованого у житловому масиві «Дружба» в Тернополі. У майбутньому завершений об'єкт виконуватиме функцію не лише архіву. Тут працюватиме ще й бібліотека та науковий центр для проведення наукових досліджень. Теперішній стан даного приміщення 11 листопада оглянув голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«Роботи проводить ТОВ «Тернопільбуд» та його структурні підрозділи, — повідомляє начальник управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації Віктор Кузяк. — Наразі відбуваються опоряджувальні роботи. Встановлення вентиляції, кондиціонування, освітлення. А також заміна труб для дощових стоків, аби запобігти аварій у приміщенні архіву. Загалом на вказаних роботах задіяно близько 50 будівельників».

Згідно програми фонду регіонального розвитку капітальних вкладів, у поточному році на завершення даних робіт в обласному архіві передбачено 5 мільйонів гривень. В грудні ці кошти будуть вже повністю освоєні, запевняє Віктор Кузяк.

Довідково:

Для роботи обласного архіву дотепер використовувалося приміщення Домініканського собору. Вже неодноразово піднімалося питання перенести його у краще, більш пристойніше місце для належного складування й збереження усіх матеріалів державного архіву Тернопільської області.

Будівництво даного об'єкту розпочалося ще в 1991 році. З того часу було кілька спроб завершити його. Станом на сьогоднішній день проектно-кошторисна документація завершення його добудови передбачає 26 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Чернівцях з’явився ...

КОМЕНТАРІ