Рівненська область: рятувальники тренувалися ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення

Рівненська область: рятувальники тренувалися ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення

12.11.15 11:25 0 591
11 листопада у місті Острог на території Національного університету «Острозька академія» відбулися командно-штабні навчання. Дані тренування проводилися з метою підвищення рівня готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань за призначенням в умовах осінньо-зимового періоду, удосконалення навичок керівників, злагодження дій, організації взаємодії та всебічного забезпечення у ході реагування на надзвичайні ситуації, надання практичних навичок із збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття вірних рішень, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення задач до підлеглих, безперервного управління ними у ході проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Участь у навчаннях взяли представники Головного управління ДСНС у Рівненській області, відділу з питань НС та ЦЗН Острозької РДА, чергові бригади КЗОЗ «Острозької ЦРЛ» районної ради, КП «Острогводоканал», Острозького УЕГГ ПАТ «Рівнегаз», Острозького РЕМ ПАТ «Рівнеобленерго», філії Острозької ДЕД ДП «Рівненський облавтодор» та правоохоронці.

Відповідно до тактичного задуму тренувань, внаслідок розгерметизації фланцевого з’єднання газової труби діаметром 150 мм газопроводу низького тиску в районі котла №2 стався вибух газоповітряної суміші з послідуючим горінням. Вибухом пошкоджено котел, зруйновано частину стіни та пошкоджено перекриття будівлі котельні, травмовано одну людину.

Персонал навчального закладу, повідомивши Службу порятунку «101» про надзвичайну подію, розпочав евакуацію людей і матеріальних цінностей, а також знеструмив котельну та перекрив газопостачання. Тим часом рятувальники, що прибули на місце виклику, провели оперативну розвідку в будівлі котельні та винесли із задимленого середовища потерпілого. Після цього на гасіння умовної пожежі вогнеборці подали водяні стволи. Завдяки злагодженим діям працівників ДСНС, персоналу об’єкту та інших служб цивільного захисту умовну пожежу вдалося ліквідувати протягом 20 хвилин.

Цього ж дня аналогічні навчання пройшли на території комунальних підприємств «Здолбунівводоканал», «Рокитнекомуненергія» та сарненському «Теплокомунсервіс».

Підсумки кожних навчань були детально проаналізовані присутніми на заходах співробітниками апарату Головного управління ДСНС у Рівненській області за участі керівників районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ