Рівненська область: рятувальники готуються до реагування на можливі надзвичайні ситуації зимового періоду

Рівненська область: рятувальники готуються до реагування на можливі надзвичайні ситуації зимового періоду

12.11.15 12:47 0 555
Хоча за прогнозами синоптиків справжня зима ще не скоро прийде на терени Рівненщини, рятувальники Держслужби з НС вже цими днями вживають цілий комплекс заходів для підготовки до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, що можуть бути спричинені несприятливими погодними умовами зимового періоду, та мінімізації їх негативного впливу на життєзабезпечення регіону. В ході даної роботи, відповідно до доручення облдержадміністрації, також визначається стан готовності органів управління та сил цивільного захисту місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту шляхом проведення командно-штабних навчань.

Так, 10 листопада в місті Березне на території КП «Березнекомуненергія» співробітники 9-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області провели командно-штабні тренування щодо ліквідації аварій на об’єктах життєзабезпечення. Участь у навчаннях взяли служби цивільного захисну Березнівського району, зокрема аварійні бригади енергетиків, газовиків, правоохоронці та працівники швидкої медичної допомоги.

Відповідно до тактичного задуму тренувань, внаслідок розгерметизації фланцевого з’єднання газової труби діаметром 150 мм газопроводу низького тиску в районі котла №2 стався вибух газоповітряної суміші з послідуючим горінням. Вибухом пошкоджено котел, зруйновано частину стіни та пошкоджено перекриття будівлі котельні, травмовано одну людину.

Персонал об’єкту, повідомивши Службу порятунку «101» про надзвичайну подію, розпочав евакуацію людей і матеріальних цінностей, а також знеструмив котельну та перекрив газопостачання. Тим часом рятувальники, що прибули на місце виклику, провели оперативну розвідку в будівлі котельні та винесли із задимленого середовища потерпілого. Після цього на гасіння умовної пожежі вогнеборці подали водяні стволи. Завдяки злагодженим діям працівників ДСНС, персоналу об’єкту та інших служб цивільного захисту умовну пожежу вдалося ліквідувати протягом 20 хвилин.

Загалом, до навчань було залучено майже 20 фахівців та 4 одиниці техніки.

Під час тренувань була відпрацьована взаємодія підрозділів ДСНС з адміністрацією об’єкта, план проведення командно-штабного тренування з органами управління та підрозділами цивільного захисту Березнівської районної ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ та спільні накази про організацію взаємодій зі службами міста. Рятувальники провели тренування у проведенні розвідки, оцінки обстановки, прийнятті рішення на ведення оперативних дій, визначення необхідної кількості сил та засобів. Також, були відпрацьовані дії начальників караулів в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, дотримання особовим складом правил безпеки праці.

Цього ж дня аналогічні навчання пройшли в смт. Гоща та м. Корець на території місцевих загальноосвітніх шкіл, в м. Костопіль на підприємстві «Комуненергія» та в м. Радивилів у районній лікарні.

Підсумки кожних навчань були детально проаналізовані присутніми на заходах співробітниками апарату Головного управління ДСНС у Рівненській області за участі керівників районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку об'єкти,де ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ