У Волинській області прокуратура відстояла право мешканців Любешівщини на одержання земельних ділянок у власність

У Волинській області прокуратура відстояла право мешканців Любешівщини на одержання земельних ділянок у власність

12.11.15 14:54 0 503
Львівським апеляційним адміністративним судом задоволено апеляційну скаргу першого заступника прокурора Волинської області у справі за позовом прокурора Любешівського району до Любешівської селищної ради.

Прокуратура наполягала на визнанні не чинним рішення цього органу місцевого самоврядування, яким затверджено Положення про порядок надання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в смт. Любешів.

Оскаржуваним Положенням передбачалось надання земельних ділянок громадянам для будівництва та обслуговування житлового будинку винятково в оренду, і лише у подальшому, після будівництва об’єкту нерухомості – у власність, що суперечить вимогам Земельного кодексу України.

Таким чином Положення значно звужувало конституційні права мешканців смт. Любешів порівняно з обсягом прав, наданих чинним законодавством.

Крім цього, Положенням передбачалося витребування у громадян документів, не передбачених земельним законодавством України, зокрема довідок з реєстраційної служби та сільської ради.

Відтепер, завдяки прокурорському втручанню, рішення селищної ради визнано не чинним.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Вінничині школярі в ...

КОМЕНТАРІ