У Чернівцях з’явився пам’ятник Казимиру Малевичу

У Чернівцях з’явився пам’ятник Казимиру Малевичу

12.11.15 11:59 0 543
На честь 100-річчя від дня написання легендарної картини «Чорний квадрат» українського художника-авангардиста польського походження Казимира Малевича на площі Філармонії у Чернівцях з'явився пам'ятник-інсталяція.

Його автор – епатажний чернівецький художник і скульптор Анатолій Федірко. Перше побажання Чернівцям на картині залишив міський голова Олексій Каспрук, який взяв участь у церемонії відкриття пам'ятника.

«Радий, що в нас є настільки активні творчі люди, які розвивають мистецтво у Чернівцях, – сказав Олексій Каспрук. – Завдяки цьому з'являються нові чернівецькі легенди, котрі будуть тішити і містян, і туристів. Переконаний, що у нашого міста – велике європейське майбутнє, адже для нас європейські цінності є дуже близькими».

«Мистецтво повинне жити в соціальному середовищі, – стверджує Анатолій Федірко. – І для мене є важливим те, що воно виходить на вулицю. Чи багато в нас людей ходить в музеї чи виставкові зали? Це картина, яка змінила мистецтво ХХ століття. І все прогресивне людство в рамках концепції ЮНЕСКО відзначає рік Малевича, рік «Чорного квадрату». Чудово, що Чернівці як місто, причетне до програми культури ЮНЕСКО, спромоглося на таку цікаву інсталяцію».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільський обласний ...
Наступна новина: На Хмельниччині 40-річна ...

КОМЕНТАРІ