Чернівчани братимуть участь в управлінні своїм містом

Чернівчани братимуть участь в управлінні своїм містом

12.11.15 12:57 0 526
Презентація нового електронного ресурсу офіційного сайту міської ради «Електронні петиції» відбулася у Ратуші. Розділ спрямований на активізацію участі чернівчан в управлінні містом.

Розробила його на добровільних засадах компанія Langate у співпраці із фахівцями міської ради.

«За допомогою цього інструменту чернівчани можуть впливати на роботу органів місцевого самоврядування, – зазначив міський голова Олексій Каспрук. – Було розроблено і затверджено Статуту територіальної громади Чернівців, частиною якого є розділ про електронні петиції. Ми живемо у XXI столітті, тож нові технології приходять у всі сфери нашого життя, у тому числі і в роботу органів місцевого самоврядування. Зі зростанням кількості користувачів мережі Інтернет ми, мабуть, зможемо проводити онлайн-референдуми з важливих для міста і його мешканців питань. Це і є пряма, прозора демократія. 250 підписів достатньо для того, щоби органи місцевої влади у межах своїх повноважень розглядали питання, що підіймаються, і приймали відповідні рішення. На цьому ми не зупинятимемось, плануємо закладати кошти на розвиток електронного урядування у Чернівцях».

Електронна петиція – особлива форма колективного звернення, розміщеного на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради в мережі Інтернет або порталі громадського об'єднання, що здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції, яке за умови набрання необхідної кількості підписів на його підтримку, обов'язкове до розгляду органами чи посадовими особами місцевого самоврядування в особливому порядку.

Звертатися до органів і посадових осіб місцевого самоврядування відповідно до їх функціональних обов'язків шляхом подання електронних петицій можуть громадяни України та особи, які не є громадянами України і законно знаходяться на її території,

Предметом електронної петиції можуть бути будь-які питання, віднесені до компетенції відповідного органу чи посадової особи місцевого самоврядування.

Переглянути Електронні петиції

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ