Рівненщина: в Головному управлінні ДСНС проведено семінарське заняття з диспетчерами пожежно-рятувальних підрозділів області

Рівненщина: в Головному управлінні ДСНС проведено семінарське заняття з диспетчерами пожежно-рятувальних підрозділів області

12.11.15 16:07 0 804
Від професійної майстерності диспетчерів Служби порятунку значною мірою залежить як вчасно та якісно отримають допомогу люди, які опинилися у скрутній ситуації.

Тож, 11 листопада в Головному управлінні ДСНС відбулося семінарське заняття з диспетчерським складом підпорядкованих підрозділів, метою якого стало вдосконалення практичних та теоретичних навичок учасників семінару. У ході заняття увагу слухачів зосередили на вимогах керівних документів стосовно оперативного інформування в системі ДСНС України, організації управління в надзвичайних ситуаціях.

Піднімалось питання щодо терміну інформування ДСНС України та ГУ відповідно до Наказу №403 від 12 червня 2013 року «Про оперативне інформування в системі ДСНС України», інформування та оповіщення органів управління, сил суб'єктів реагування на НС та населення. Також до слухачів був доведений лист ДСНС України від 19.03.2015 року №02-4121/172 та лист ДСНС України від 08.05.2015 року №3/6941/175 «Про оперативне інформування в системі ДСНС».

Крім того, на семінарі вивчалися посадові обов’язки диспетчерів відповідно до наказу МВС України № 1032 від 07.10.2014 «Про затвердження Порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб в органах управліннях і підрозділах оперативно-рятувальної служби ЦЗ ДСНС України» та класифікацію надзвичайних ситуацій. Також важливим аспектом у роботі диспетчерів є вміння спілкуватися з громадянами, тож з присутніми провели окреме заняття щодо уміння попереджувати конфліктні ситуації.

За результатами заходу було підбито підсумки проведеної роботи у поточному році, надані рекомендації диспетчерам підрозділів ГУ ДСНС України у Рівненській області.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ