У Рівненській області здійснено перевірку готовності сил та засобів цивільного захисту до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період

У Рівненській області здійснено перевірку готовності сил та засобів цивільного захисту до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період

12.11.15 15:23 0 605
На виконання доручення першого заступника голови Рівненської облдержадміністрації щодо запобігання виникнення можливих надзвичайних ситуацій, спричинених несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду 2015/2016 років, мінімізації їх негативного впливу та забезпечення оперативного реагування на них, а також наказу голови ДСНС України «Про підготовку до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2015/2016 років», працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводяться командно-штабні навчання щодо перевірки готовності сил та засобів цивільного захисту, об’єктових формувань до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період шляхом відпрацювання умовних ввідних.

Так, зокрема, 11 листопада такі навчання проведено в місті Рівне на комунальному теплопостачальному підприємстві ТОВ «Рівнетеплоенерго».

Метою перевірки було визначення ступеня готовності місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту обласного центру до виконання завдань за призначенням.

Перевірка готовності проводилась шляхом відпрацювання умовної ввідної, а саме: «На території ТОВ «Рівнетеплоенерго» внаслідок розгерметизації фланцевого з’єднання газової труби газопроводу низького тиску в районі котла стався вибух газоповітряної суміші з послідуючим горінням. Внаслідок вибуху пошкоджено котел, зруйновано частину стіни та пошкоджено перекриття будівлі котельні, травмовано 2 людини ».

У ході відпрацювання умовної ввідної, черговим персоналом об’єкта своєчасно було проведено оповіщення персоналу та служб цивільного захисту міста. Рятувальники оперативно прибули до місця виклику, провели розгортання сил і засобів та порятунок постраждалих громадян. Після цього, спільно з працівниками газової служби, бійці ДСНС провели комплекс заходів, спрямованих на усунення причин витоку та умов вибуху природного газу, а також оперативно ліквідували умовну пожежу.

В ході тренувань керівний та особовий склад служб цивільного захисту діяв організовано та з поставленим завданням справився.

На місці умовної аварії було зібрано штаб із ліквідації надзвичайної ситуації, під час роботи якого проведено заслуховування посадових осіб усіх служб, які залучалися до ліквідації НС щодо оцінки обстановки проведених заходів та надання пропозицій для управлінських рішень. У цілому робота штабу, служб цивільного захисту та об’єктових формувань була організована і злагоджена. Посадові особи отримали практичні навики щодо організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру під час несприятливих погодних умов.

Підбиваючи підсумки командно-штабних навчань, начальник Управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії. «В цілому мета навчань була досягнута – рятувальники удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено працювати з місцевими аварійними службами».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: День Гідності та Свободи ...

КОМЕНТАРІ