У Рівненській області рятувальники навчали учнів обласного ліцею основам безпечної життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники навчали учнів обласного ліцею основам безпечної життєдіяльності

12.11.15 11:56 0 546
Як свідчить статистика, основними причинами трагічних випадків серед підростаючого покоління є необережне поводження дітей з вогнем, неправильне користування побутовими електричними та обігрівальними приладами, нехтування правилами дорожнього руху, незнання елементарного порядку надання долікарської допомоги. Тому, щоб вберегти дітей від трагедій, навчити молодь основним правилам безпечної поведінки та роз’яснити їм важливість їх дотримання, співробітники ДСНС разом з освітянами, правоохоронцями та медиками щороку проводять в освітніх закладах Тижні знань основ безпечної життєдіяльності.

Так, 10 листопада рятувальники спільно з працівниками обласного управління Національної поліції, навчально-методичного центру та управління охорони здоров’я у рамках Тижня безпеки життєдіяльності зустрілися з учнями Рівненського обласного ліцею.

На початку фахівці Національної поліції пояснили учням основні правила безпеки на дорозі, а медики – порядок надання першої долікарської допомоги під час різного виду травм.

Після цього, співробітники Служби порятунку «101» розповіли студентам і викладачам про основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у осінньо-зимовий період. Рятувальники нагадали учням головні чинники небезпеки, що характерні холодній порі року, та порядок дій у разі загрози життю. Особлива увага зверталася на недопущення виникнення пожеж в житловому секторі через порушення вимог безпечного використання електрообігрівачів та приладів пічного опалення, а також заборону пустощів із сірниками. Співробітники ДСНС розповіли ліцеїстам про види вогнегасників, пояснили коли і як вони застосовуються та провели практичне заняття щодо застосування порошкового вогнегасника.

На закінчення зустрічі рятувальники вручили студентам листівки на протипожежну тематику та плакати з основними правилами безпеки життєдіяльності.

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергій Крук: «Дані заходи направленні на попередження загибелі та травмування дітей у різних надзвичайних ситуаціях та профілактики пожеж з причини дитячих пустощів. Головне в нашій справі - навчити дітей основним правилам безпеки життєдіяльності, щоб вони знали, як діяти у різних надзвичайних ситуаціях».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині поліцейські ...
Наступна новина: Тернопільський обласний ...

КОМЕНТАРІ