У Рівненській області засуджено правоохоронця за побиття затриманого

У Рівненській області засуджено правоохоронця за побиття затриманого

12.11.15 16:29 0 573
Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта стосовно працівника міліції, який безпідставно застосував насильство до громадянина.

Доведено, що інспектор патрульної служби Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області, сержант міліції у червні 2015 року, перебуваючи у своєму робочому кабінеті, при з'ясуванні обставин вчинення адміністративного правопорушення громадянином, явно перевищуючи свої службові повноваження, умисно спричинив останньому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритого уламкового перелому правої великогомілкової кістки ноги.

Дії міліціонера кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень, що супроводжувалось насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого) та ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Рівненський міський суд визнав правоохоронця винним у вчиненні вказаних злочинів та, врахувавши щире каяття підсудного та добровільне відшкодування ним завданої шкоди потерпілому, призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 1 рік із встановленням іспитового строку на 2 роки. А також відповідно до ст. 76 КК України на засудженого покладено обов'язки не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну проживання, роботи або навчання та періодично з'являтись в інспекцію для реєстрації.

Вирок суду ще не вступив у законну силу. Учасники судового процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міхеіл Саакашвілі в ...

КОМЕНТАРІ