Волинська область: для вихованців гімназії №21 рятувальники провели тренінг із основ цивільного захисту (фото,відео)

Волинська область: для вихованців гімназії №21 рятувальники провели тренінг із основ цивільного захисту (фото,відео)

12.11.15 16:40 0 568
11 листопада у місті Луцьку до учнів гімназії № 21 завітали працівники Служби Порятунку «101». Вони провели тренінги з цивільного захисту громадян щодо порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, можливих артобстрілів чи терористичного акту, з надання основ першої медичної допомоги, навчили юнаків та дівчат проводити серцево-легеневу реанімацію.

Фахівці ДСНС загострили увагу учнів на правилах поведінки під час виявлення підозрілих предметів – вибухівкою можуть бути обладнані звичні для людей речі: валізи, господарські сумки, іграшки, книги, цукерки, бляшані пляшки від напоїв тощо.

А для того, щоб у реальній ситуації людина не розгубилася, змогла цілком опанувати свій страх та вийти неушкодженою з надзвичайної ситуації, вберегти при цьому життя собі та оточуючим, рятувальники розповіли про порядок надання людині першої домедичної допомоги. На спеціальному манекені вони продемонстрували як перевірити ознаки життя, як проводити серцево-легеневу реанімацію, швидко та вірно зупинити кровотечу з рани.

Чимало школярів виявили бажання закріпити отримані знання на практиці та практично відпрацювали порядок виконання реанімаційних заходів.

« кожна людина має досконало оволодіти практичними навичками з надання першої невідкладної медичної допомоги. Щорічно багато людей гинуть від нещасних випадків. Багатьох можна було б врятувати, якби поруч була людина, яка володіє основами надання першої медичної допомоги. – Ділиться своїми думками підполковник служби цивільного захисту УДСНС України у Волинській області Віктор Лебедюк. – Кожен такий тренінг разом із теоретичними знаннями та його практичною частиною допоможе згадати всі ключові моменти і надасть людині впевненості тоді, коли потрібно буде швидко та правильно діяти в у надзвичайній ситуації» - впевнений рятувальник.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ