В Закарпатській області розповіли як попередити вогняне лихо,пожежники розповідали населенню Виноградова

В Закарпатській області розповіли як попередити вогняне лихо,пожежники розповідали населенню Виноградова

12.11.15 12:50 0 523
Останнім часом відмічається погіршення ситуації щодо пожежної обстановки в краї. Так, в області на даний час виникло 2123 пожежі, що на 845 випадків більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також вражає й ріст загибелі на них людей. Станом на 11 листопада на пожежах вже загинуло 25 людей, з яких троє – діти. У 2014 році вогняна стихія забрала життя 17 краян.

Не стала виключенням із загальнообласної пожежної статистики й Виноградівщина, де з початку року вже виникло 165 пожеж, внаслідок яких загинуло п’ятеро людей.

Саме для попередження загорань у побуті, адже, за статистикою, у семи випадках із десяти горить житловий сектор, 11 листопада, працівники Виноградівського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області провели профілактичний рейд-відпрацювання приватних осель м. Виноградів. Таку просвітницьку роботу серед населення рятувальники ведуть, передусім, для того, щоб попередити загибель людей на пожежах та звернути увагу господарів на основні протипожежні недоліки, які зустрічаються в їх помешканнях, і можуть призвести до появи «червоного півня».

За правило, холодної пори значно зростає небезпека виникнення пожеж через порушення правил монтажу й експлуатації електрообладнання, пічного опалення та необережне поводження з вогнем. Останнє в більшості випадків проявляється у згубній звичці в нетверезому стані палити в ліжку.

Інспектування помешкань та господарств місцевого населення проводилися тільки за їх згоди. Аби люди пам’ятали наскільки серйозна небезпека пожеж їм вручалися пам’ятки, де у короткому викладі роз’яснювалося, яких заходів потрібно вжити, щоб уникнути появи полум’я на власному обійсті. Особлива увага дорослого населення акцентувалася на необхідності дбати про безпеку дітей, адже біда трапляється тоді, коли неповнолітніх залишають напризволяще, або там, де на кожному кроці на них чатує небезпека. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

Для популяризації питань безпечної життєдіяльності, привернення уваги жителів до забезпечення їх власної безпеки було використано можливості релігійних конфесій. З огляду на величезний авторитет церкви, працівники пожежно-рятувальної служби звернулися до настоятелів місцевих храмів з проханням приділяти певну увагу питанням пожежної безпеки у своїх зверненнях до прихожан.

У рамках проведення Тижня безпеки життєдіяльності, побували рятувальники і у дитячому дошкільному закладі №8, що знаходиться в мікрорайоні Корятовича Виноградова. Де діткам старшої групи розповіли про роботу служби «101», а також в ігровій формі їх ознайомили з правилами поводження з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Вихованці отримали безліч нової інформації, яка допоможе їм під час надзвичайної ситуації. На згадку про себе працівники ДСНС подарували дошкільнятам "Пам’ятки безпеки".

Організатори даної просвітницької акції сподіваються, що, принаймні, у тих оселях, де вони побували, щонайменше пожеж не виникатиме. Правда, рятувальники переконані, що аби покращити наявний стан пожежної безпеки потрібно прикласти зусилля передусім самим громадянам, подбавши про пожежну безпеку своїх обійсть. Інакше лиха не уникнути.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Місто вперше прийматиме ...

КОМЕНТАРІ