На Хмельниччині рятувальники вдосконалили навички щодо ліквідації надзвичайних ситуацій,характерних для осінньо-зимового періоду

На Хмельниччині рятувальники вдосконалили навички щодо ліквідації надзвичайних ситуацій,характерних для осінньо-зимового періоду

12.11.15 15:00 0 540
10 листопада у приміщенні котельні КП «Славутське ЖКО», що у м. Славута, проведені спільні навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту з питань організації управління під час ліквідації надзвичайних ситуацій і подій, характерних для осінньо-зимового періоду.

Метою навчань була перевірка готовності органів управління та підрозділів цивільного захисту міста до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, відпрацювання взаємодії оперативних служб м. Славута, а також вдосконалення навичок та практичних дій керівного складу, органів управління щодо організації проведення аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та здійснення заходів щодо захисту населення і територій.

За тактичним задумом, під час проведення робіт щодо підготовки котельні до осінньо-зимового періоду були грубо порушені правила безпеки праці, що призвело до розгерметизації газопроводу та спричинило вибух газоповітряної суміші. Загальна площа пожежі складає 30 кв. м.

Також внаслідок вибуху газу зруйновано перекриття, зовнішню стіну, що виходить у двір, а також пошкоджені стіни та перегородки до господарських приміщень Славутської центральної райлікарні.

Першими до місця події прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій Славутського району. Під час проведення розвідки у напівзруйнованому задимленому приміщенні, ланкою газодимозахисної служби було виявлено непритомну особу, яку вогнеборці евакуювали на свіже повітря та надали першу медичну допомогу.

До навчань була залучена медична служба, аварійна бригада РЕМ, комунально-технічна служба , а також служба охорони громадського порядку.

Підбиваючи підсумки керівником навчань було зазначено, що вони пройшли успішно, а рятувальники та усі оперативні служби довели свою готовність діяти за призначенням.

Славутський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині школярі в ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ