Чернігівська область: внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення виникло 2 пожежі

Чернігівська область: внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення виникло 2 пожежі

12.11.15 17:02 0 591
10 листопада вогнеборці Чернігівщини ліквідували 2 пожежі, які виникли внаслідок порушення господарями правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення.

У Козелецькому районі о 12:13 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Жуківщина. На місце пригоди оперативно прибуло відділення рятувальників з м. Остер. Вогнеборці о 13:20 локалізували, а о 13:45 остаточно ліквідували загоряння. Як з'ясувалося, причиною пожежі послужили тріщини у кладці печі через які іскри потрапили на спалимі речі й призвели до їх займання. Це свідчить про те, що господарка помешкання вчасно не подбала про ремонт опалювального приладу.

Того ж дня о 20:05 у м. Бахмач по вул. Батуринській сталася пожежа приватної лазні. До місця пригоди прибуло 2 відділення вогнеборців 14-ї державної пожежно-рятувальної частини. Оперативними діями вогонь о 20:25 локалізували, а о 22:00 остаточно ліквідували. В ході розслідування з'ясувалося, що 45-річний господар, який будував лазню, вдень її протоплював за допомогою металевої печі. Разом з тим, встановив він опалювальний прилад з численними порушеннями правил пожежної безпеки. Як наслідок, від іскор загорілись дерев'яні конструкції перекриття.

Рятувальники звертаються до громадян з проханням подбати про справність приладів опалення та привести їх у належний протипожежний стан. Перевірити наявність тріщин, зашпарувати їх та побілити печі.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Житомирщина: завершився ...

КОМЕНТАРІ