Чернівецька область: рятувальники запобігають загибелі та травмуванню дітей на пожежах

Чернівецька область: рятувальники запобігають загибелі та травмуванню дітей на пожежах

12.11.15 13:06 0 608
У зв’язку з тим, що в Україні почастішали випадки загибелі та травмуванням дітей на пожежах, працівниками Управління ДСНС України активно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з громадянами. Основною метою таких заходів є недопущення виникнення пожеж, інших надзвичайних подій чи нещасних випадків із дітьми, на яких вони можуть травмуватися чи загинути.

Так, 11 листопада така робота проводилася в Глибоцькому та Путильському районах області. Фахівці Управління ДСНС провели рейди по населених пунктах краю, в ході чого поспілкувалися із місцевими мешканцями. Особливу увагу при цьому приділялося багатодітним сім’ям. Рятувальники нагадали батькам про те, що діти не завжди розуміють та відчувають небезпеку, яка оточує нас в повсякденному житті. Саме тому необхідно постійно говорити та пояснювати дітлахам про важливість дотримання правил безпеки. Працівники Управління ДСНС також закликали батьків брати участь у навчальному процесі з виховання культури безпечної поведінки, якої дітей навчають у навчальних закладах. «Батьки є зразком для своїх дітей, тож ваша поведінка також відображається на формуванні їхнього світогляду. Тому на власному прикладі дорослим слід показувати як потрібно поводитися із сірниками, побутовою хімією та іншими речовинами, якими ми користуємося в повсякденному житті і які, водночас, несуть в собі загрозу для життя та здоров’я. Також ніколи не залишайте дітей самими в будинку чи на вулиці, це допоможе запобігти нещасним випадкам із ними. Діти – наш найбільший та найцінніший скарб і саме від дій дорослих залежить їхнє життя та здоров’я» – зверталися рятувальники до людей.

Окрім цього, рятувальники відвідали і навчальні заклади краю, в яких триває Тиждень знань безпеки життєдіяльності. В ході даної роботи працівники Управління ДСНС брали участь у засіданні педагогічних колективів даних закладів. Рятувальники звернули увагу вчителів на важливості систематичного навчання дітей правил безпеки та проведенні практичних відпрацювань, щоб у належну мить діти не розгубилися і знали як діяти. Разом з цим, фахівці Управління ДСНС нагадали і про необхідність навчання правилам безпеки батьків дітей на батьківських зборах, щоб вони, в свою чергу, змогли передати ці знання своїм дітям.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ