«Світ творчості Рабіндраната Таґора:

«Світ творчості Рабіндраната Таґора: "Де душа живе без страху" (+фото)

12.11.15 17:08 0 622
Під такою назвою 11 листопада у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка індійського художника Рабіндраната Таґора .

Словами «Де душа живе без страху…» розпочинається один із найвідоміших віршів Таґора.

Чи не тому своєчасною є проблематика виставки, що питання свободи не менш актуальне, ніж в минулому. Адже всі ми хочемо жити вільно, в суспільстві без насильства, без страху та несправедливості, в дружбі з усіма народами світу,

Усього презентовано кілька десятків робіт – картин, фотографій та малюнків, які художники називають теорією переосмислення призначення людини та її прагнення бачити і жити в умовах, де душа живе без страху.

Мистецтвознавці зазначили, що виставка покликана зблизити українську та індійську культури.

Відвідати виставку вінничани зможуть до 13 грудня.

Довідка:

Рабіндранат Таґор – диво-людина, «Леонардо Да Вінчі» сучасної Індії. Він – поет, письменник, філософ, драматург, есеїст-публіцист, композитор, соціальний реформатор, освітянин, художник, актор та перший неєвропейський лауреат Нобелівської премії з літератури.

Таґор єдиний поет у світі, вірші якого стали гімнами одразу після незалежності двох країн – Індії (1947р.) та Бангладеш (1971р.). Саме він уперше називав відомого індійського діяча Мохандаса Ґанді Махатмою, великою душею.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ