На Вінниччині активно проводиться робота щодо підтримки бізнес-переселенців як з боку ЄС,так і місцевої влади (+фото)

На Вінниччині активно проводиться робота щодо підтримки бізнес-переселенців як з боку ЄС,так і місцевої влади (+фото)

12.11.15 13:31 0 543
11 листопада, в галереї Інтер-Шик відбулась прес-конференція, в ході якою підвели підсумки засідання «круглого столу» на тему: «Вигідні умови надання допомоги бізнес-переселенцям: можливості та критерії відбору» за участі кредитно-фінансових організацій краю та реалізаторів проекту.

Як зауважила в ході прес-конференції менеджер проектів Представництва Європейського Союзу в Україні Міра Дідух, проект ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» спрямований на стимулювання економічної діяльності серед вимушених переселенців та у приймаючих громадах Вінницької області.

«В першу чергу, у рамках реалізації проекту створюються сприятливі умови для ведення підприємницької діяльності та перенесення ведення бізнесу на Вінниччину, забезпечується інформаційна та консультаційна підтримка переміщених осіб, а також запроваджуються фінансові стимули для ведення підприємницької діяльності та працевлаштування» - наголосила Міра Дідух.

Заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької обласної держадміністрації Надія Насіковська повідомила присутніх про роботу, спрямовану на створення у Вінницькій області умов для організації та перенесення бізнесу переселенцями із зон конфлікту. Вона зазначила: «З цією метою з обласного бюджету було виділено кошти на реалізацію проекту у співвідношенні 90% - кошти ЄС, а 10% - кошти обласного бюджету».

В свою чергу, керівник Проекту «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» Валерій Нікітюк розповів присутнім про процедуру та критерії відбору бізнес-проектів, які можуть приймати участь в програмі пільгового фінансування для бізнес-переселенців. Він зауважив: «Даний проект демонструє бажання ЄС та місцевих органів влади спільно працювати з метою підтримки бізнес-переселенців у Вінницькій області».

Водночас Валерій Нікітюк наголосив, що головною метою ЄС є надання допомоги вимушеним переселенцям, тому пакет документів було максимально мінімізовано. Також він відмітив, що ЄС чітко визначив перелік підприємств, які можуть претендувати на отримання допомоги в рамках Проекту.

«Перевага надається виробникам, тим, хто створює реальну додану вартість та робочі місця, окрім виробників тютюнової та алкогольної продукції. Також не в пріоритеті будуть підприємства, які займаються операціями з цінними паперами. Більше того, проект націлений на підтримку підприємств, які вже працюють і які отримали кредити до початку роботи проекту. При цьому, основною умовою є реєстрація підприємства у Вінницькій області » - підкреслив Валерій Нікітюк.

Для довідки:

Проект ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» розпочав свою діяльність у липні 2015 року. Термін реалізації проекту становить 12 місяців, а сума фінансування проекту складає 358 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Партнером проекту є Департамент регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Хмельниччині 40-річна ...

КОМЕНТАРІ