Житомиряни відсвяткували День незалежності Польщі

Житомиряни відсвяткували День незалежності Польщі

12.11.15 14:26 0 615
За ініціативи голови Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторії Лясковської-Щур, Капеланії польської в Житомирі (капелан кс. Ярослав Гіжицький) та під патронатом Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці Томаша Олейнічака 10 листопада у Житомирському кафедральному костьолі Святої Софії відбулися урочистості, присвячені Дню незалежності Польщі.

До храму завітали директори шкіл, вчителі польської мови, голови польських національно-культурних товариств, представники ЗМІ, чернецтво Римсько-Католицької Церкви, а також всі, кому небайдуже свято Незалежності польських друзів і сусідів.

Після урочистої Служби Божої, яку відслужив Ярослав Гіжицький, присутніх вітали представники Житомирської обласної державної адміністрації, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак, голова Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторія Лясковська-Щур. Виступаючі акцентували увагу на підтримці Польщі у здобутті Україною незалежності, адже для багатьох громадян України Польща є частиною родинної та особистої історії, поляки та українці разом будують майбутнє, у якому пануватимуть мир, злагода та взаємопідтримка, тож свято поляків і є святом для українців.

Перед глядачами виступили польські художні колективи, а по завершенню концерту артисти разом з глядачами виконали Роту – гімн поляків, що проживають закордоном.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині не ...
Наступна новина: Закарпаття: на Берегівщині ...

КОМЕНТАРІ