Рівненська область: проведено командно-штабні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на об’єктах життєзабезпечення

Рівненська область: проведено командно-штабні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на об’єктах життєзабезпечення

13.11.15 09:02 0 596
12 листопада у смт. Клевань на території Рівненської центральної районної лікарні пройшли командно-штабні навчання. Даний захід проводився з метою підвищення рівня готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань за призначенням в умовах осінньо-зимового періоду, удосконалення навичок керівників, злагодження дій, організації взаємодії у ході реагування на надзвичайні ситуації, надання практичних навичок із збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття вірних рішень, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення задач до підлеглих, безперервного управління ними у ході проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Участь у навчаннях взяли керівництво райдержадміністрації, Клеванської селищної ради, представники Головного управління ДСНС у Рівненській області, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрації, а також спеціалізовані служби цивільного захисту району.

Відповідно до тактичного задуму навчань, через порушення вимог пожежної безпеки в будівлі котельні виникла пожежа із загрозою вибуху. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено стіни та перекриття будівлі котельні, травмовано одну людину.

Персонал котельні оперативно повідомив про надзвичайну подію Службу порятунку «101», аварійні бригади енергетиків, газовиків та швидку медичну допомогу. Прибувши на місце виклику, представники енергетичної та газової служб знеструмили котельну і перекрили газопостачання. Тим часом рятувальники, провели оперативну розвідку місця пожежі та винесли із задимленого середовища потерпілого. Після цього на гасіння умовної пожежі вогнеборці подали водяні стволи. Завдяки злагодженим діям працівників ДСНС, персоналу об’єкту та інших служб цивільного захисту району умовну пожежу вдалося ліквідувати протягом 20 хвилин.

Підсумки навчання були детально проаналізовані присутніми на заходах представниками Головного управління ДСНС у Рівненській області за участі керівництва Рівненської райдержадміністрації та очільників спеціалізованих служб цивільного захисту.

Цього ж дня аналогічні навчання відбулися на котельнях в смт. Демидівка та Млинів.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Вінницької ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ