У Рівненській області рятувальники перевірили готовність місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста до дій в несприятливих погодних умовах осінньо-зимового періоду

У Рівненській області рятувальники перевірили готовність місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста до дій в несприятливих погодних умовах осінньо-зимового періоду

13.11.15 12:12 0 552
12 листопада співробітники Головного управління ДСНС України у Рівненській області на виконання доручення першого заступника голови обласної державної адміністрації провели у місті Кузнецовськ перевірку виконання заходів щодо запобігання виникнення можливих надзвичайних ситуацій, спричинених несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду 2015/2016 років, мінімізації їх негативного впливу та забезпечення оперативного реагування на них, а також приведення в готовність місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Перевірка проходила за присутності та під керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Юрія Кравця.

У ході роботи було перевірено плани реагування та взаємодії органів виконавчої влади із реагування на кожний вид надзвичайної ситуації або події, що можуть виникнути під час осінньо-зимового періоду, з урахуванням аналізу дій органів управління і сил під час надзвичайної ситуації та несприятливих погодних умов (сильні морози, снігопади, налипання снігу, снігові замети, хуртовини та ожеледиця) на об’єктах житлово-комунального господарства, енергетики, теплопостачання, дорогах державного та місцевого значення.

Практичною частиною відпрацювання умовної ввідної були командно-штабні навчання органів управління і сил цивільного захисту на комунальному підприємстві «Міські електричні мережі». За задумом, внаслідок випадання опадів виникло налипання мокрого снігу на лінії електропередач. Пориви сильного вітру завдали шкоди мережам електропередач, що призвело до локальних ускладнень у сфері забезпечення енергопостачанням об’єктів економіки та життєзабезпечення населення (без електрики знаходиться 2 мікрорайони). Внаслідок утворення на окремих ділянках автомобільних доріг ожеледиці, сильних заметів, спостерігаються локальні ускладнення у транспортній сфері.

Для ліквідації даної надзвичайної ситуації був негайно зібраний штаб з подальшим залученням пожежно-рятувального підрозділу міста, екстреної медичної допомоги, служби оповіщення та зв’язку, служби охорони громадського порядку для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Всі служби міста спрацювали оперативно та злагоджено, деякі корективи були озвучені під час підбиття підсумків даних тренувань. Загальна оцінка та результати навчань свідчать про те, що місто Кузнецовськ готове до ліквідації надзвичайних ситуації під час осінньо-зимового періоду.

Кузнецовський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Тернопілля: на базі ...

КОМЕНТАРІ