У Рівненській області профілактично-роз’яснювальна робота в житловому секторі триває

У Рівненській області профілактично-роз’яснювальна робота в житловому секторі триває

13.11.15 08:01 0 561
Холодна осіння погода спонукає населення інтенсивно використовувати опалювальні прилади та електромережу. При цьому люди мало звертають увагу на дотримання заходів пожежної безпеки. У зв’язку з цим співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненської області постійно проводять рейдові відпрацювання житлового сектору та профілактично-роз’яснювальні бесіди з школярами, з метою сповіщення людей, а особливо дітей про можливість виникнення пожеж у осінньо-зимовий період через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та нагрівальних електроприладів, а також долучають до проведення відповідної профілактичної роботи працівників соціальних служб та волонтерів.

Так, 11 листопада рятувальники Зарічненського району, зустрілися з учнями місцевої загальноосвітньої школи та гімназії, а також відвідали сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Співробітники Держслужби з НС роз’яснили дітям вимоги правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності та порядок дій у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події. У ході спілкування з школярами особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного та безпечного поводження під час осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду.

Також школярам продемонстрували повчальний мультфільм та роздали застережливі листівки із правилами безпечної життєдіяльності.

Після спілкування з дітьми рятувальники провели профілактичні масово-роз’яснювальні заходи у житловому секторі смт.Зарічне. У першу чергу, увага приділялася літнім та самотнім людям, які в силу життєвих причин часто не в змозі самостійно усунути наявні недоліки в облаштуванні пічного опалення або провести ремонт застарілої електричної мережі. У ході спілкування фахівці вкотре нагадали громадянам про суворе дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у побуті. Скрізь гостей зустрічали привітно, відчувалося, що стареньким не вистачає елементарного спілкування. Тож вони залюбки слухали розповіді фахівців та з цікавістю вивчали застережні листівки, які їм роздавали.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ