У Хмельницькій області обговорено заходи у сфері протидії торгівлі людьми

У Хмельницькій області обговорено заходи у сфері протидії торгівлі людьми

13.11.15 11:06 0 561
11 листопада відбулось засідання круглого столу для представників держструктур з представниками моніторингової комісії міжнародних організацій та міністерств Кабінету Міністрів України за участі заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка в рамках реалізації Хмельницького регіонального компоненту проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».

Хмельницька обласна адміністрація спільно із соціальними партнерами приділяє велику увагу реалізації державної сімейної політики в частині протидії торгівлі людьми.

Щоквартально проводяться засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми. У вересні поточного року на засіданні обласної Координаційної ради розглядалось питання виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми» і прийнято відповідні рішення, – зазначив Володимир Ілліч.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації підписано Меморандум про співпрацю з Благодійним Фондом «Ксена» з питань запобігання та протидії торгівлі людьми. Також між Благодійним Фондом «Ксена» підписані угоди про співпрацю з Обласним центром зайнятості, обласним центром соціально-психологічної допомоги.

В області у 2013 році одній особі (гр. Новоушицького району) встановлено статус постраждалого від торгівлі людьми.

Міністерство соціальної політики України, Міжнародномий жіночий правозахисний центр «Ла Страда - України», Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні надають можливість навчати представників від області та інформаційно-просвітницьку продукцію з питань протидії торгівлі людьми.

Значних зусиль потрібно докласти для ідентифікації жертви і надання їй статусу. Крім цього, необхідно не тільки реагувати на проблему, а й контролювати покарання злочинців. Адже далеко не всі, навіть заведенні кримінальні справи доходять до суду.

Існує велика різниця в статистиці правоохоронців та неурядових організацій, тому необхідно розуміти з чим ми боремося.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінниччині перебуває ...

КОМЕНТАРІ