В Житомирській області правоохоронці закликали юних учасників дорожнього руху дотримуватися правил безпеки

В Житомирській області правоохоронці закликали юних учасників дорожнього руху дотримуватися правил безпеки

13.11.15 14:56 0 563
У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху поліцейські зустрілися з учнями Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей. Правоохоронці відгукнулися на ініціативу адміністрації навчального закладу щодо проведення профілактичного заходу для учнів із основ дорожньої безпеки та медичної допомоги потерпілим у ДТП.

«Основна частина ліцеїстів – не з числа жителів обласного центру, а тому запруджені транспортом житомирські вулиці вимагають від них додаткової уваги та досконалих знань правил безпечної поведінки на дорозі, – розповідає заступник директора ліцею-інтернату Вікторія Торговська. – Звісно, учні опановують дорожню грамоту під час відвідування нашого гуртка з вивчення Правил дорожнього руху. Проте важливо, аби юним учасникам дорожнього руху основні поради дали безпосередньо ті, хто займається організацією безпеки руху».

Відтак поліцейські розповіли ліцеїстам про поведінку на вулицях обласного центру та у громадському транспорті, нагадали правила перетину проїзної частини, наголосили на необхідності пішоходам виділяти себе у темну пору доби. Також разом із учнями правоохоронці обговорили найпоширеніші причини виникнення дорожніх ситуацій, які призводять до трагічних ДТП, і способи, як їх уникнути. А представники Товариства Червоного Хреста України розповіли ліцеїстам про першу долікарську допомогу постраждалим у ДТП, а також продемонстрували основні способи її надання. Бесіда супроводжувалася демонстрацією фотоматеріалів задля кращого сприйняття інформації учнями.

Правоохоронці запевнили присутніх, що упродовж проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху подібні заходи проходитимуть у всіх навчальних закладах Житомирщини.

Наочно бесіда підкріплювалась фотоматеріалами про наслідки недотримання і відвертого ігнорування Правил дорожнього руху його учасниками.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді жебрак ...
Наступна новина: Тернопільські легкоатлети ...

КОМЕНТАРІ