Житомирщина: завершився перший тур додаткової імунізації від поліомієліту в області

Житомирщина: завершився перший тур додаткової імунізації від поліомієліту в області

13.11.15 16:12 0 682
За інформацією Житомирської облдержадміністрації, 7 листопада, в області, завершився перший тур додаткової вакцинації від поліомієліту.

За інформацією начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського, станом на 8 листопада 2015 року в області проти поліомієліту вакциновано оральною полівакциною 64 тис. 362 дитини, що становить 81,5% від загальної кількості малюків першого туру додаткової імунізації (загальноукраїнський показник – 53,7%).

Нагадаємо, в Україні розпочато трьохтурову додаткову вакцинацію проти поліомієліту у відповідь на спалах цієї хвороби. Аби убезпечити населення країни від невиліковної хвороби та сформувати колективний імунітет, МОЗ спільно з ВООЗ та ЮНІСЕФ розробили план проведення трьох раундів додаткової імунізації з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років. У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років. Діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу інактивованої полівакцини (ІПВ), та можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ.

Наступні раунди вакцинації (другий та третій) триватимуть по 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині через ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ