В Житомирській області недопущення пожеж,загибелі та травмування людей на них – одне із пріоритетних завдань для рятувальників

В Житомирській області недопущення пожеж,загибелі та травмування людей на них – одне із пріоритетних завдань для рятувальників

13.11.15 12:49 0 564
11 листопада у Житомирі відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами заступника начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олега Шахрая, упродовж 10 місяців поточного року на території області виникло 3157 загоряння проти 2098 у 2014 році. Основні причини виникнення пожеж з року в рік не змінюються: це і необережне поводження з вогнем – 71,6%, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок – 11,1%, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей – 7,8% та дитячі пустощі з вогнем – 2,7%.

Рятувальники роблять усе можливе для стабілізації ситуації – спільно із місцевими органами влади постійно проводять пожежно-профілактичні відпрацювання, у ході яких здійснюються подвірні обходи та інструктуються громадяни з основ безпеки життєдіяльності. Фахівці ДСНС проводять різноманітні акції серед населення, виступають у трудових колективах, в навчальних закладах та навчають громадян основам безпеки тощо, - зазначив Олег Шахрай. У той же час, профілактична робота працівників райдержадміністрацій та міськвиконкомів потребує активізації та суттєвого покращення.

Ще одне з питань, що порушив Шахрай, це існуюча проблема із визначенням і, відповідно, обладнанням місць масового відпочинку на водних об’єктах. Зазначене питання неодноразово розглядалось на засіданнях обласної комісії з питань ТЕБ та НС та пропонувалось провести роботу щодо визначення місць відпочинку. Проте, протягом останніх років кількість визначених місць відпочинку не зросла, умови безпечного відпочинку у стихійних місцях залишаються на незадовільному рівні.

Ще одне, але не менш важливе питання порушив заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський щодо виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на території Житомирської області у 2015 році.

Незважаючи на широкомасштабну профілактичну роботу працівників ДСНС в напрямку попередження травмування при виявленні небезпечних знахідок, в цьому році зафіксовано 2 загиблих та 1 травмований, які постраждали внаслідок розбору боєприпасів з подальшою реалізацією їх як металобрухт. В свою чергу, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко наголосив на посиленні профілактичної роботи в даному напрямку із висвітленням в засобах масової інформації.

Заслухавши усі 6 винесених питань, члени обласної комісії з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення, прийняли усі пропозиції Управління ДСНС Житомирщини щодо покращення ситуації із пожежами та травмуванням людей при виявленні вибухонебезпечних предметів. Контроль за виконанням рішень покладено на Управління ДСНС у Житомирській області.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці акредитували ...
Наступна новина: Успішний виступ луцьких ...

КОМЕНТАРІ