У Житомирі правоохоронці закликали юних учасників дорожнього руху дотримуватися правил безпеки

У Житомирі правоохоронці закликали юних учасників дорожнього руху дотримуватися правил безпеки

13.11.15 11:32 0 537
У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху поліцейські зустрілися з учнями Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей і нагадали про необхідність дотримання Правил дорожнього руху. А представники Товариства Червоного хреста навчили ліцеїстів основам надання першої медичної допомоги постраждалим у ДТП.

Правоохоронці відгукнулися на ініціативу адміністрації та викладачів Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей щодо проведення в їхньому навчальному закладі профілактичного заходу для учнів з основ дорожньої безпеки та медичної допомоги потерпілим у ДТП.

– Основна частина ліцеїстів – не з числа жителів обласного центру, а тому запруджені транспортом житомирські вулиці вимагають від них додаткової уваги та досконалих знань правил безпечної поведінки на дорозі, - розповідає заступник директора ліцею-інтернату Вікторія Торговська. – Звісно, учні опановують дорожню грамоту під час відвідування нашого гуртка з вивчення Правил дорожнього руху. Проте важливо, аби юні основні поради дали безпосередньо ті, хто займається організацією безпеки руху.

Відтак поліцейські розповіли ліцеїстам про поведінку на вулицях обласного центру та у громадському транспорті, нагадали правила перетину проїзної частини, наголосили на необхідності пішоходам виділяти себе у темну пору доби. Також разом з учнями правоохоронці обговорили найпоширеніші причини виникнення дорожніх ситуацій, які призводять до трагічних ДТП, і способи, як їх уникнути.

Наочно бесіда підкріплювалась фотоматеріалами про наслідки недотримання і відвертого ігнорування Правил дорожнього руху його учасниками.

У свою чергу, представники Товариства Червоного хреста України розповіли ліцеїстам про першу долікарську допомогу потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах, а також продемонстрували основні способи її надання.

Правоохоронці кажуть, що упродовж проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху подібні заходи відбуваються у всіх навчальних закладах Житомирщини.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відвідувач ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ