На Вінниччині перебуває моніторингова група з питань протидії торгівлі людьми (+фото)

На Вінниччині перебуває моніторингова група з питань протидії торгівлі людьми (+фото)

13.11.15 11:11 0 550
В облдержадміністрації відбулась зустріч керівництва області з представниками моніторингової групи з питань протидії людьми. У зустрічі взяли участь заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – Ігор Івасюк, заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації – Наталя Заболотна, національний спеціаліст проектів Координатора проектів в Україні Олександр Кириленко, головний спеціаліст відділу протидії торгівлі людьми Департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Ксенія Бабарига.

«Проблематика, якою ви опікуєтеся, на жаль досить гостра і для нашого регіону, тому що тільки за останній час у нас було 12 звернень постраждалих від торгівлі людьми. За останніх півроку 11 особам встановлено статус, це суттєве збільшення, порівняно з минулими роками», - зазначив Ігор Івасюк.

Торгівля людьми залишається актуальною проблемою для України. На Вінниччині громадські організації активно сприяють вирішенню цієї проблематики.

Під час обговорення Ігор Івасюк відзначив, що на минулому тижні було підписано розпорядження голови облдержадміністрації про реорганізацію департаменту соціальної політики і управління у справах сім'ї молоді та спорту у дві окремі структури. У структурі департаменту соціальної молодіжної політики буде працювати окремий відділ сімейної гендерної політики та протидії торгівлі людьми, це будуть чітко закріплені обов'язки за державними службовцями, які будуть опікуватись цією проблемою. Також на фінальній стадії розробки знаходиться обласна програма протидії торгівлі людьми на 2016-2020 роки. Як тільки запрацює новообрана обласна рада, програма буде подана на затвердження.

В ході зустрічі, координатор проектів в Україні Олександр Кириленко зазначив: «Я пишаюсь роботою яка проводиться у Вінницької області з питань протидії торгівлі людьми. Також дуже вдячний за розробку обласної програми на 2016-2020 роки, важливо щоб на регіональну реалізацію та розробку програми були кошти та підтримка з боку влади. Наш моніторинговий візит - це не є перевірка, це можливість разом подивитись, що було зроблено і що можна покращити».











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ