Чернігів відвідали експерти проекту USAID

Чернігів відвідали експерти проекту USAID

13.11.15 17:45 0 630
Чернігів відвідали експерти Агентства США з міжнародного розвитку USAID. З гостями спілкувалися усі учасники проекту в обласному центрі Чернігівщини та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

За словами керівника міста, співпраця із USAIDкілька років поспіль ведеться у 15 напрямах. Зокрема, розроблено стратегії розвитку КП "Чернігівводоканал" та ПАТ "Облтеплокомуненерго", Муніципальний енергетичний план міста, виконано 15 енергоаудитів бюджетних приміщень, 5 житлових будинків та експрес-енергоаудит системи теплозабезпечення міста. Впроваджено пілотний проект з енергоефективної реновації дитячого садка №71.

"Ви зможете переконатися, що наша спільна робота дає позитивні результати. Вдячні за інформаційну, юридичну та консультаційну підтримку", - зазначив О.Соколов.

Міський голова також зауважив, що завдяки впровадження енергоефективних технологій у закладах бюджетної сфери, місту вдалося скоротити споживання енергоносіїв. Так, використання холодної води зменшилося на 24%, тепла – на 18%, газу – на 26%, електроенергії – на 4%.

Менеджер проекту "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (МЕР) Олександр Ніколаєнко наголосив, що проект співпрацює з 15 українськими містами. "У Чернігові ми знайшли партнера, з яким добре і надійно працювати", - сказав він. Експерт виділив якісну роботу на водоканалі та впровадження енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери.

Під час спілкування сторони висловили зацікавленість у подальшій співпраці та реалізації спільних проектів.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині проходить ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ