Національний заповідник «Замки Тернопілля» підписав угоду з Посольством США в Україні

Національний заповідник «Замки Тернопілля» підписав угоду з Посольством США в Україні

13.11.15 08:55 0 581
У Вишнівецькому палаці відбулося підписання угоди між Національним заповідником «Замки Тернопілля» і Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні в рамках отримання гранту Посольського фонду США збереження культурної спадщини (AFCP).

Представники делегації ознайомилися з Вишнівецьким палацово-парковим комплексом XVI-XVIII ст. Відтак з вітальними словами виступили Прес-Аташе Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні Ярини Ференцевич, генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

Привітав присутніх голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Вишнівецький палац - колишня резиденція останнього представника князівського роду Вишневецьких – унікальна пам`ятка історії та культури, відома далеко за межами Тернопілля, - наголосив Степан Барна. – Тому для нас дуже важливим є відновлення та збереження в належному стані замків і палаців. Дякуємо нашим іноземним партнерам за підтримку і допомогу. Сподіваємося, наша співпраця у такому форматі буде продовжуватися».

Посольський фонд США збереження культурної спадщини (AFCP) підтримує збереження пам'яток культури та традиційних мистецьких форм.

З 2001 року Посольський фонд США збереження культурної спадщини надав фінансову підтримку більш як 800 проектам із понад 100 країн.

Підтримані проекти налічують відновлення стародавніх та історичних будівель, збереження рідкісних музейних колекцій, охорону важливих археологічних розкопок та документування зникаючих традиційних ремесел і корінних мов.

Понад $46 мільйонів доларів, які сукупно вкладено у ці проекти, демонструють повагу Сполучених Штатів до культурної спадщини інших країн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Закарпаття: на Рахівщині в ...

КОМЕНТАРІ